logo
A A

AGI


Ook wij kunnen niet onder het fenomeen AGI uit. Als je tegenwoordig bezig bent met de grotere Parijse frisé dan kom je vanzelf bij de AGI uit.


In feite noem ik het geen ras maar een verbetering van de Parijse frisé. Omdat men de standaard eisen niet wilde aanpassen is de AGI geboren. Het resultaat is dat we nog maar zeer weinig echte Parijse frisé’s zien en dat echte AGI’s ook met een vergrootglas gezocht moeten worden. Wat we allemaal wel hebben is een mengelmoes van AGI en Parijzenaar, bastaarden dus. We zullen goed de standaard in de gaten moeten houden om de echte Parijzenaar te kunnen behouden aangezien de meeste liefhebbers gecharmeerd zijn van de grote koppen van de AGI en dan het liefste met een capuchon. Op dit moment wordt elke frisé met een capuchon AGI genoemd.


We hebben de afgelopen twee jaar met een AGI op de wereldshow gespeeld en hebben daar goud (Hasselt) en brons (Bari) weten te halen. Hebben wij dan top AGI’s? Nee maar we behoren wel tot de top van datgene wat er geshowd wordt.


Om met de woorden van Paul Putz te eindigen: “Je kunt niet zeggen dat je alleen AGI’s kweekt, er komen ook nog steeds Parijzenaars uit de huidige AGI’s”


Zie hier onder wat beelden van onze AGI’s.