logo
A A

Noordhollandse Frisé


Al sinds mijn vroege jeugd ben ik, John Rossou (geb 1953), bezig met het kweken van vogels. Ongeveer 35 jaar geleden werd mijn interesse gewekt voor postuurkanaries.


Specialisatie


Ik heb eerst Noord Hollandse en Parijse frisé´s gekweekt en de laatste 15 jaar heb ik mij gespecialiseerd in de Noordhollanders. Tot voor kort hoofdzakelijk gele vogels, maar de laatste jaren heb ik ook bonte en groene vogels.


Kweekmateriaal


Jaarlijks kweek ik ongeveer 175 jonge vogels en mijn doel is steeds om een gezonde vogel te kweken met een goede frisering. Daarvoor is naast een zorgvuldige dagelijkse verzorging ook goed kweekmateriaal nodig. Elk seizoen wordt de helft van mijn broedparen vervangen door eigen jonge vogels of vogels van een andere kweker. In het verleden waren deze afkomstig van o.a. Jean Nelissen (NL), dhr. Van Dooren (Nl), Rob Harberink (NL), Dirk Rietjens (B), Wilfried Swyngedauw (B) en Ilario Bonetti (I).


Verzorging


Dagelijks krijgen de vogels naast vers drinkwater een uitgebreid maar afgepast zadenpakket, gele paprika en indien nodig wat extra vitamines en/of voedingssupplementen. Voor deze laatste twee heb ik contact met dierenarts Peter Coutteel (B) die gespecialiseerd is in vogels.


Behaalde resultaten


De laatste jaren zijn heel succesvol geweest: naast diverse Nederlandse kampioenschappen behaalde ik ook 9 wereldtitels. Dit succes motiveert mij om steeds weer te proberen een goede vogel op stok te krijgen.


Contact


Wilt u meer weten of vogels kopen dan kunt u contact met mij opnemen.